/Νέα θεραπεία με υπερ-κόλλα για όσους πάσχουν από κιρσούς – φλεβίτιδα.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΙΡΣΩΝ - ΦΛΕΒΙΤΙΔΑΣ

Νέα θεραπεία με υπερ-κόλλα για όσους πάσχουν από κιρσούς – φλεβίτιδα.

VenaSeal1 - Νέα θεραπεία με υπερ-κόλλα για όσους πάσχουν από κιρσούς - φλεβίτιδα.

Όσοι πάσχουν από κιρσούς έχουν πλέον την επιλογή της υπερ-κόλλας για την αντιμετώπιση των κιρσών των κάτω άκρων. Η νέα μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών αποτελεί την τελευταία εξέλιξη της ιατρικής στην θεραπεία των κιρσών σύμφωνα με τον Αγγειοχειρουργό Δρ. Γ. Ελευθερίου, Διευθυντή Αγγειοχειρουργικής στο Metropolitan Hospital.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Vascular Surgery έδειξε ότι η διαδικασία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλής μετά από παρακουλήθηση των ασθενών για 36 μήνες. Τα ποσοστά θεραπείας στους 36 μήνες ήταν 94,7 τοις εκατό.

 Η διαδικασία χρησιμοποιεί μία ασφαλή ιατρική κόλλα για να σφραγίσει μόνιμα τις ανεπαρκείς φλέβες και έτσι να θεραπεύσει οριστικά, άμεσα και χωρίς μετεγχειρητική ταλαιπωρία, τους κιρσούς.

Οι κιρσοί είναι το αποτέλεσμα των ελαττωματικών βαλβίδων εντός των φλεβών με αποτέλεσμα το αίμα να λιμνάζει στα κάτω άκρα που οδηγεί στην εμφάνιση κιρσών, δυσφορίας, πρηξίματος και καυσαλγίας.

“Η θεραπεία των κιρσών έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία 15 χρόνια και οι ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές αποτελούν πλέον την θεραπεία εκλογής καθώς δεν απαιτούν τομές, γενική αναισθησία ή παραμονή στο νοσοκομείο.” αναφέρει ο Αγγειοχειρουργός Γ. Ελευθερίουκαι επισημαίνει ότι: «Με τη χρήση της φλεβικής κόλλας η πιθανότητες επιπλοκών ή υποτροπής είναι εξαιρετικά χαμηλές”

Η νέα θεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση ιατρικής κόλλας στην πάσχουσα φλέβα χρησιμοποιώντας ένα μικρό καθετήρα. Ο υπέρηχος χρησιμοποιείται για να καθοδηγήσει τον καθετήρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και να εγχύσει την κυανοακρυλική κόλλα στο κατάλληλο σημείο, χωρίς τομές ή γενική αναισθησία.

Ο Δρ Γ. Ελευθερίου έχει στρέψει την προσοχή του στη διαδικασία της κόλλας σε σχέση με άλλες ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους όπως laser ή ραδιοσυχνότητες, γιατί όπως αναφέρει υπάρχει μηδενικός κίνδυνος βλάβης των νεύρων και δεν αφήνει αιματώματα ή  σημάδια καψίματος στο δέρμα. “Η διαδικασία είναι γρήγορη και με άμεσο αποτέλεσμα. Είναι χειρουργείο μιας ημέρας και σε δύο μέρες το πολύ ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές δραστηριότητές του” αναφέρει ο Δρ. Γ. Ελευθερίου