/ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΉ ΑΡΤΗΡΙΟΠΆΘΕΙΑ: ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΊΑ
PeripheralVascularDisease 760x490 - ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΉ ΑΡΤΗΡΙΟΠΆΘΕΙΑ: ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΊΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΉ ΑΡΤΗΡΙΟΠΆΘΕΙΑ: ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΊΑ

PeripheralVascularDisease 1024x576 - ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΉ ΑΡΤΗΡΙΟΠΆΘΕΙΑ: ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΊΑ

 

Η περιφερική αρτηριακή νόσος (PAD) ή περιφερική αρτηριοπάθεια είναι μια συχνή αγγειακή νόσος που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Το PAD εμφανίζεται όταν αθηρωματική πλάκα σχηματίζεται στις αρτηρίες που αιματώνουν τα άκρα μας και τα όργανα της κοιλιακής χώρας. Αυτή η συσσώρευση μπορεί να προκαλέσει στένωση των αρτηριών, μειώνοντας τη ροή του αίματος σε αυτές τις περιοχές του σώματος. Σε σοβαρές περιπτώσεις, το PAD μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως ακρωτηριασμό άκρων και καρδιαγγειακές παθήσεις.

 

ΑΙΤΊΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΉΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΉΣ ΝΌΣΟΥ

Η κύρια αιτία του PAD είναι η αθηροσκλήρωση, μια κατάσταση στην οποία συσσωρεύονται λιπαρές εναποθέσεις (πλάκα) στις αρτηρίες. Αυτή η συσσώρευση μπορεί να συμβεί για πολλά χρόνια και συχνά συνδέεται με υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και κάπνισμα. Άλλοι παράγοντες κινδύνου για PAD περιλαμβάνουν διαβήτη, παχυσαρκία και οικογενειακό ιστορικό καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

ΤΑ ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΉΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΉΣ ΝΌΣΟΥ

Το PAD συχνά δεν προκαλεί συμπτώματα στα αρχικά στάδια, αλλά καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, τα συμπτώματα μπορεί να γίνουν πιο αισθητά. Το πιο κοινό σύμπτωμα του PAD είναι ο πόνος στα πόδια, ειδικά όταν περπατάτε ή ασκείστε. Αυτός ο πόνος, γνωστός ως διαλείπουσα χωλότητα, εμφανίζεται συνήθως στον μυ της γάμπας και εξαφανίζεται όταν το άτομο ξεκουράζεται. Άλλα συμπτώματα του PAD περιλαμβάνουν:

Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα πόδια

Αδυναμία στα πόδια

Ψυχρότητα στα πόδια

Αργή επούλωση τραυμάτων στα πόδια

 

ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΉ ΑΡΤΗΡΙΟΠΆΘΕΙΑ

Ο στόχος της θεραπείας για PAD είναι η διαχείριση των συμπτωμάτων, η πρόληψη επιπλοκών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής. Οι επιλογές θεραπείας για το PAD μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής, φαρμακευτική αγωγή και χειρουργικές επεμβάσεις. Μερικές κοινές επιλογές θεραπείας για PAD περιλαμβάνουν:

Διακοπή του καπνίσματος: Το κάπνισμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για PAD και μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Η διακοπή του καπνίσματος είναι το πιο σημαντικό βήμα που μπορεί να κάνει ένα άτομο για να αποτρέψει την επιδείνωση του PAD.

Άσκηση: Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος και να μειώσει τα συμπτώματα του PAD. Ένας γιατρός μπορεί να συστήσει ένα πρόγραμμα άσκησης που είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για άτομα με PAD.

Φαρμακευτική αγωγή: Ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα και τα φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη, μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων και στην πρόληψη επιπλοκών.

Χειρουργικές επεμβάσεις: Σε σοβαρές περιπτώσεις PAD, χειρουργικές επεμβάσεις όπως αγγειοπλαστική και stenting ή χειρουργική επέμβαση παράκαμψης μπορεί να είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση της ροής του αίματος στην πληγείσα περιοχή.

 

ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΈΞΕΤΕ;

Στο αγγειοχειρουργικό μας ιατρείο, προσφέρουμε ολοκληρωμένη φροντίδα για όλους τους τύπους αγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του PAD. Η ομάδα των εξειδικευμένων αγγειοχειρουργών μας έχει πολυετή εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία αγγειακών παθήσεων. Χρησιμοποιούμε τις τελευταίες τεχνολογίες διάγνωσης και θεραπείας για να παρέχουμε εξατομικευμένη φροντίδα για κάθε έναν από τους ασθενείς μας. Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα PAD ή έχετε διαγνωστεί με αυτήν την κατάσταση, η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να προγραμματίσετε μια συνάντηση και να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας.

Summary
PeripheralVascularDisease scaled - ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΉ ΑΡΤΗΡΙΟΠΆΘΕΙΑ: ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΊΑ
Article Name
ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΉ ΑΡΤΗΡΙΟΠΆΘΕΙΑ: ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΊΑ
Description
Η περιφερική αρτηριακή νόσος (PAD) ή περιφερική αρτηριοπάθεια είναι μια συχνή αγγειακή νόσος που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.