/Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός
Αγγειολόγος

Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός


Αγγειολόγος – αγγειοχειρουργός είναι ο εξειδικευμένος γιατρός που ειδικεύεται στην διάγνωση και θεραπεία των αγγειακών παθήσεων ( αρτηριών, φλεβών, λεμφαγγείων) εκτός των αγγείων της καρδιάς και του εγκεφάλου. Με τον όρο αγγειολογία αναφερόμαστε στην αγγειακή παθολογία που είναι μέρος της αγγειοχειρουργικής.

Αγγειοχειρουργός 1024x768 - Αγγειολόγος - Αγγειοχειρουργός

Οι πιο συχνές παθήσεις που είναι αντικείμενο του αγγειολόγου – αγγειοχειρουργού είναι:

Οι κιρσοί των κάτω άκρων ( φλεβίτιδα)

Οι κιρσοί των κάτω άκρων αποτελούν μία από τις πιο συχνές παθήσεις του φλεβικού συστήματος καθώς το 50% των ανθρώπων άνω των 50 ετών πάσχει από την συγκεκριμένη πάθηση. Απο το σύνολο των φλεβικών παθήσεων οι κιρσοί είναι πιο συχνοί.

Εμφανίζεται 5 φορές συχνότερα στις γυναίκες από ότι στους άνδρες λόγω του ορμονικού περιβάλλοντος, ενώ το πρόβλημα επιδεινώνεται πολύ από τις εγκυμοσύνες,όπου λόγω της ανάπτυξης του εμβρύου οι φλέβες των ποδιών που περνούν από την κοιλιακή χώρα, πιέζονται εμποδίζοντας ακόμη περισσότερο τη φλεβική λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα

Θεραπεία Κιρσών με Laser

Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Ελευθερίου Διευθυντής Νοσοκομείου Metropolitan είναι εξειδικευμένος στην εφαρμογή των λειζερ για τη θεραπεία των κιρσών. Οριστικό τέλος στους κιρσούς με Laser. Θεραπεία χωρίς τομές & χωρίς γενική αναισθησία. Αντιμετώπιση με λέιζερ των κιρσών, της φλεβίτιδας και της φλεβικής ανεπάρκειας στα πόδια.

Οι ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες είναι μικρά επιφανειακά αγγεία που είναι ορατά στο δέρμα. Οφείλονται σε αυξημένη φλεβική πίεση ή σε στάση των κάτω άκρων, σε παθήσεις των αγγείων αλλά και σε άλλες αιτίες. Εμφανίζονται στα κάτω άκρα, στο πρόσωπο αλλά τα συναντάμε και στον Ευρυαγγείες εμφανίζονται στο 40% του πληθυσμού ηλικίας κάτω των 40 ετών. Ως προδιαθεσικοί παράγοντες έχουν αναγνωριστεί οι ακόλουθοι:

  • η κληρονομικότητα
  • η εγκυμοσύνη, όπως και η κυτταρίτιδα
  • ορμονικοί παράγοντες και αντισυλληπτικά
  • μηχανικά αίτια [ορθοστασία]
  • φλεβική ανεπάρκεια-κιρσοί

Διαβάστε περισσότερα

H φλεβική θρόμβωση

Η εν τω βάθη φλεβική θρόμβωση είναι μία παθολογική οντότητα κατά την οποία σχηματίζεται ένας θρόμβος σε μία εν τω βάθη φλέβα του σώματος, συνήθως των κάτω άκρων. Η φλεβική θρόμβωση είναι απο τις πιο σοβαρές φλεβικές παθήσεις και δημιουργείται πολλές φορές απο τους κιρσούς στα πόδια σας. Πρόκειται για μία όχι σπάνια κατάσταση, που διαφεύγει συχνά της προσοχής και αποτελεί σημαντικό παράγοντα νοσηρότητας και θνητότητας αν δεν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά καθώς συνέπεια της φλεβικής θρόμβωσης μπορεί να είναι μια πνευμονική εμβολή.

Διαβάστε περισσότερα

Η στένωση των καρωτίδων

Η στένωση των καρωτίδων αρτηριών είναι συχνό πρόβλημα και η τρίτη αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες. Η στένωση δημιουργεί συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν σε ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι καρωτίδες είναι κλάδοι της αορτής οι οποίοι πορεύονται μέσα στον τράχηλο προς το κρανίο για να αιματώσουν το πρόσωπο και τον εγκέφαλο. Από το αορτικό τόξο εκφύονται η ανώνυμος αρτηρία που εν συνεχεία θα δώσει την δεξιά καρωτίδα και η αριστερή κοινή καρωτίδα που στη συνέχεια θα διχαστεί για να δώσει την έσω και έξω καρωτίδα.

Διαβάστε περισσότερα

Το ανεύρυσμα της αορτής ( κοιλιακής και θωρακικής)

Κάθε χρόνο περίπου 200.000 νέοι ασθενείς διαγιγνώσκονται με Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής. Είναι γνωστό επίσης, ότι η ρήξη του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής οδηγεί σε ποσοστό τουλάχιστον 50% στο θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα

Οι στενώσεις των αγγείων στα κάτω άκρα που προκαλούν ισχαιμία των άκρων

Η συχνότερη απο τις αρτηριακές παθήσεις είναι η περιφερειακή αρτηριακή νόσος είναι η νόσος που χαρακτηρίζεται από μειωμένη αιμάτωση των κάτω άκρων, η οποία προέρχεται είτε από στένωση είτε από απόφραξη των αρτηριών των κάτω άκρων. Η τοποθέτηση stent είναι μια απο τις πιο συχνές θεραπευτικές μοθόδους για την αντιμετώπιση των αρτηριακών αυτών παθήσεων.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι κατά σειρά βαρύτητας:

  • Η διαλείπουσα χωλότητα (πόνος κατά την βάδιση ο οποίος αναγκάζει τον ασθενή να σταματήσει)
  • Ο πόνος ανάπαυσης (ο ασθενής πονάει ακόμη και όταν κάθεται)
  • Η νέκρωση των ιστών (γάγγραινα)

Διαβάστε περισσότερα

Το διαβητικό πόδι

Διαβητικό πόδι είναι η κλινική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή,εξέλκωση ή καταστροφή των εν τω βάθη ιστών του ποδιού και συνδυάζεται με νευροπάθεια και/ ή περιφερική αγγειακή νόσο των κάτω άκρων στα άτομα με Σ.∆.

Το 15% των διαβητικών ασθενών θα εμφανίσουν έλκος, συνήθως στο πέλμα και τα δάκτυλα, στη διάρκεια της ζωής τους. Το 14-24% των διαβητικών ασθενών με έλκος ποδιού θα χρειαστούν ακρωτηριασμό. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 2.000 – 3.000 ακρωτηριασμοί κάτω άκρων, αφού το 4-5% των πασχόντων από διαβήτη εμφανίζει έλκη στα πόδια.

Διαβάστε περισσότερα

Τα φλεβικά ή άτονα έλκη και τα αρτηριακά έλκη των κάτω άκρων

Συνέπεια των κιρσών είναι τα άτονα έλκη και προέρχονται από ανεπάρκεια φλεβικών βαλβίδων και μυϊκής αντλίας. Αυτό οδηγεί σε διαταραχές μικροκυκλοφορίας και τοπική ισχαιμία. Το 75% των ελκών των κάτω άκρων έχει φλεβική αιτιολογία και οφείλεται στην φλεβική ανεπάρκεια που οδηγεί στην δημιουργία κιρσών και φλεβικών θρομβώσεων. Γύρω στο 1% του γενικού πληθυσμού θα προσβληθεί από έλκη κάτω άκρων και γενικά είναι δύσκολα στην αντιμετώπιση τους παρουσιάζοντας συχνές υποτροπές.

Εντοπίζονται συνήθως στην έσω επιφάνεια της κνήμης και απαιτούν εξειδικευμένη φροντίδα από ειδικό αγγειοχειρουργό.

Διαβάστε περισσότερα


Ο Αγγειοχειρουργός Δρ. Γεώργιος Ελευθερίου

Ο αγγειοχειρουργός Γεώργιος Ελευθερίου σπούδασε και αποφοίτησε αποφοίτησε από την ιατρική σχολή Αθηνών το 1990.

Απέκτησε την ειδικότητα υπηρετώντας στην ΄Β Προπαιδευτική Χειρουργική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην αγγειοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΑ “Γεννηματά” το 2001

Το 2000 απέκτησε τον τίτλο του ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.

Συνέχισε την μετεκπαίδευση του σε μεγάλα αγγειοχειρουργικά κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής.

Το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται ως επιμελητής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” και στη συνέχεια ανέλαβε υπεύθυνος του αγγειοχειρουργικού τμήματος του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ.

Το 2005 ανέλαβε ως Αν. Διευθυντής του νοσοκομείου “Metropolitan” και από το 2016 έλαβε τον τίτλο του Διευθυντή Αγγειοχειρουργικής στο ίδιο νοσοκομείο.

Με συμμετοχή σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων παρουσιάζει πλούσιο συγγραφικό έργο σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά με θέμα τις νεότερες εξελίξεις στην Αγγειοχειρουργική.


Το Αγγειοχειρουργικό – Αγγειολογικό Αθηνών

GOPR1338 1024x768 - Αγγειολόγος - Αγγειοχειρουργός

Το Αγγειοχειρουργικό – Αγγειολογικό Αθηνών είναι εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση των φλεβικών και αρτηριακών παθήσεων σε όλες τους τις μορφές τόσο με τις κλασσικές μεθόδους όσο και με τις νεότερες (stents, μπαλόνια, ενδοαυλικό μοσχεύματα. Με επιτυχία και ασφάλεια αντιμετωπίζονται ευρυαγγείες, κιρσοί, φλεβικά έλκη, στενώσεις καρωτίδων, ανευρύσματα κοιλιακής αορτής, ισχαιμία κάτω άκρων, φλεβικές θρομβώσεις, διαβητικά πόδια, αρτηριοφλεβικές επικοινωνίες.

Υπεύθυνος του κέντρου είναι ο Αγγειοχειρουργός Γ. Ελευθερίου απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ο ιατρός ειδικεύτηκε σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και του εξωτερικού και στη συνέχεια έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ. Έκτοτε έχει εργαστεί σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και διατελεί Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής στο Νοσοκομείο “Metropolitan”

https://youtu.be/B37mGIjNIEE

Summary
Ελευθερίου - Αγγειολόγος - Αγγειοχειρουργός
Name
Αγγειοχειρουργός Δρ. Γ. Ελευθερίου
Website
Job Title
Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Metropolitan Hospital
Company
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Address
ΚΗΦΙΣΙΑΣ 18,
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΑΘΗΝΑ, 11526