/Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία
Ανευρυσμα αορτής - Αγγειοχειρουργός Γ. Ελευθερίου

Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία

Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής (ΑΚΑ) είναι μια πάθηση που συμβαίνει όταν το τοίχωμα της αορτής, η μεγαλύτερη αρτηρία του σώματος, εξασθενεί και διογκώνεται. Τα AΚA μπορεί να είναι επικίνδυνα και απειλητικά για τη ζωή εάν σπάσουν, αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά εάν εντοπιστούν νωρίς. Στο αγγειοχειρουργικό μας ιατρείο, ειδικευόμαστε στη διάγνωση και τη θεραπεία των ΑΑΑ και προσφέρουμε μια σειρά επιλογών για να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση.

ΑΙΤΊΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΥΡΎΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΉΣ ΑΟΡΤΉΣ

Η ακριβής αιτία των AAAs δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά αρκετοί παράγοντες κινδύνου μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης αυτής της κατάστασης. Αυτοί οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν:

  • Ηλικία: Τα AΚA είναι πιο συχνά σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.
  • Κάπνισμα: Το κάπνισμα μπορεί να αποδυναμώσει τα τοιχώματα της αορτής και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ΑΚΑ.
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση: Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει τα τοιχώματα της αορτής και να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης AΚA.
  • Οικογενειακό ιστορικό: Τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό AΚA είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν οι ίδιοι την πάθηση.
  • Ανδρικό φύλο: Οι άνδρες είναι πιο πιθανό από τις γυναίκες να αναπτύξουν AΚA.

ΤΑ ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΥΡΎΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΉΣ ΑΟΡΤΉΣ

Σε πολλές περιπτώσεις, τα AΚA δεν προκαλούν συμπτώματα και ανακαλύπτονται μόνο κατά τη διάρκεια μιας φυσικής εξέτασης ρουτίνας ή απεικονιστικής εξέτασης. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι ενδέχεται να εμφανίσουν τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • Πόνος ή ευαισθησία στην κοιλιά ή στο κάτω μέρος της πλάτης
  • Παλλόμενη αίσθηση στην κοιλιά
  • Διόγκωση στην κοιλιά
  • Ναυτία και έμετος
  • Εφίδρωση και ταχυκαρδία

Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια.

ΕΠΙΛΟΓΈΣ ΘΕΡΑΠΕΊΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΎΡΥΣΜΑ ΚΟΙΛΙΑΚΉΣ ΑΟΡΤΉΣ

Εάν ένα ΑΚΑ ανιχνευθεί νωρίς και είναι μικρό, μπορεί να μην απαιτεί άμεση θεραπεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να συνιστάται τακτική παρακολούθηση και αλλαγές στον τρόπο ζωής για να αποφευχθεί η μεγέθυνση του ανευρύσματος. Ωστόσο, εάν το ανεύρυσμα είναι μεγάλο ή ταχέως αναπτυσσόμενο, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ή άλλες παρεμβάσεις.

ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΊΟ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΉΣ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΆ ΕΠΙΛΟΓΏΝ ΘΕΡΑΠΕΊΑΣ ΓΙΑ ΤΑ AΚA, ΌΠΩΣ:

  • Ανοικτή χειρουργική επέμβαση: Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μιας τομής στην κοιλιά και την αντικατάσταση του εξασθενημένου τμήματος της αορτής με ένα συνθετικό μόσχευμα.
  • Ενδαγγειακή αποκατάσταση: Αυτή η ελάχιστα επεμβατική διαδικασία περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός καθετήρα μέσω μιας μικρής τομής στη βουβωνική χώρα και τη χρήση του για την τοποθέτηση μοσχεύματος stent στο εξασθενημένο τμήμα της αορτής.

ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΈΞΕΤΕ;

Στο αγγειοχειρουργικό μας ιατρείο, ειδικευόμαστε στη διάγνωση και θεραπεία των ΑΑΑ και προσφέρουμε τις τελευταίες και πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές για αυτή την πάθηση. Η ομάδα των εξειδικευμένων αγγειοχειρουργών μας έχει πολυετή εμπειρία στη διάγνωση και τη θεραπεία αγγειακών παθήσεων και χρησιμοποιούμε τις τελευταίες τεχνολογίες διάγνωσης και θεραπείας για να παρέχουμε εξατομικευμένη φροντίδα για κάθε ασθενή μας. Εάν έχετε διαγνωστεί με ΑΚΑ ή αντιμετωπίζετε συμπτώματα αυτής της κατάστασης, η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να προγραμματίσετε μια συνάντηση και να μάθετε περισσότερα για τα ΑΚΑ και τις τεχνικές θεραπείας τους.

Summary
Abdominal Aortic Aneurysm 467480618 - Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία
Article Name
Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία
Description
Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής (ΑΚΑ) είναι μια πάθηση που συμβαίνει όταν το τοίχωμα της αορτής, η μεγαλύτερη αρτηρία του σώματος, εξασθενεί και διογκώνεται. Διαβάστε τις αιτίες, τα συμπτώματα και τις θεραπείες.
Author
Publisher Name
Αγγειοχειρουργικό Αθηνών
Publisher Logo