/Κιρσοί και ποσοστά επανεμφάνισης
ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ

Κιρσοί και ποσοστά επανεμφάνισης

Ο αγγειοχειρουργός Δρ. Γ. Ελευθερίου σας ενημερώνει σχετικά με την πιθανότητα επανεμφάνισης των κιρσών μετά τη θεραπεία τους με Λειζερ.

Τι είναι κιρσοί των κάτω άκρων;

ΚΙΡΣΟΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ

Οι κιρσοί είναι το αντίτιμο του ανθρώπινου είδους από την όρθια στάση του σώματος που δημιουργεί συνθήκες στάσης του φλεβικού αίματος στα κάτω άκρα. Είναι γνωστό νόσημα από την αρχαιότητα όπως φαίνεται και από την αναθηματική πλάκα πού αφιερώθηκε από ασθενή στον γιατρό του στην αρχαία Αθήνα. Κιρσοί είναι η μόνιμη ανεύρυνση και διάταση φλεβών του επιπολής φλεβικού δικτύου των κάτω άκρων δηλαδή της μείζονος ή/και της ελάσσονος σαφηνούς φλέβας και των κλάδων της.

Στα αρχικά στάδια η θεραπεία των κιρσών είναι συντηρητική και περιλαμβάνει: Αύξηση της σωματικής άσκησης (βάδιση, κολύμπι) Αποφυγή των καταστάσεων που προδιαθέτουν στη δημιουργία κιρσών Χρήση ιατρικών ελαστικών καλτσών (διάφορες μορφές για γυναίκες και άνδρες) Φαρμακευτική αγωγή (που συνήθως δρα μεν ανακουφιστικά αλλά όχι και θεραπευτικά)

Σε προχωρημένα στάδια με έντονα συμπτώματα ή όταν έχουν εμφανισθεί ήδη επιπλοκές η ορθότερη αντιμετώπιση των κιρσών είναι με χειρουργική επέμβαση και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι: Σαφηνεκτομή. Σε αυτήν την μικρού κινδύνου και διάρκειας (1-1 . 5 ώρα) επέμβαση που γίνεται συνήθως με τοποπεριοχική αναισθησία, γίνεται αφαίρεση των σαφηνών καθώς και όλων των κλάδων τους που ανεπαρκούν. 0/Η ασθενής κινητοποιείται συνήθως την ίδια ημέρα και η νοσηλεία του διαρκεί ημέρα. Σύγχρονες επεμβατικές τεχνικές (μικρότερου τραύματος) Θερμική κατάλυση με καθετήρα ραδιοσυχνοτήτων ή Laser (Radiofrequency ablation ή Laser ablation) Σκληροθεραπεία με αφρό

Τα πσοσοτά επανεμφάνισης των κιρσών μετά τη θεραπεία είναι εξερετικά μικρά και δεν αφορούν το υπο θεραπεία φεβικό σύστημα καθώς κατά τη διαρκεια της αντιμετώπισης με Λειζερ η παθολογική φλέβα υπόκειται σε θερμική εξάχνωση και άρα πάει να υπάρχει οριστικά.

Ο ΔΡ. Γ. ΕΛΕΥΘΕΡΊΟΥ αποφοίτησε από την ιατρική σχολή Αθηνών. Απέκτησε την ειδικότητα της αγγειοχειρουργικής το 2001. Το 2000 ανακηρύχθηκε ΔΙΔΑΚΤΟΡ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με ΑΡΙΣΤΑ. Μετεκπαιδεύτηκε σε αγγειοχειρουργικά κέντρα του εξωτερικού. Εργάζεται ως Διευθυντής στο Νοσ. Metropolitan. Ιδιαίτερα κλινικά του ενδιαφέροντα αποτελούν: Η θεραπεία κιρσών και ευρυαγγειών με Laser. Η αντιμετώπιση στενώσεων καρωτίδων Η ενδαγγειακή και ανοικτή αντιμετώπιση ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής. Η αντιμετώπιση ισχαιμίας των κάτω άκρων Η αντιμετώπιση φλεβικών θρομβώσεων και φλεβικών ελκών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για ραντεβού καλέστε στο 2107474184

www.kirsi.gr