/ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΡΣΩΝ ΜΕ LASER
Κιρσοί - φλεβιτιδα κάτω άκρων

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΡΣΩΝ ΜΕ LASER

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΡΣΩΝ ΜΕ LASER

Οι συχνότερες αγγειακές παθήσεις είναι οι φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων. Οι συχνότερες φλεβικές παθήσεις είναι οι ΚΙΡΣΟΙ και οι ευρυαγγείες. Οι κιρσοί των κάτω άκρων είναι η τοπική διάταση των επιφανειακών φλεβών με συνέπεια τόσο το αντιαισθητικό αποτέλεσμα όσο και οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία μας όπως είναι οι φλεβικές θρομβώσεις και τα φλεβικά έλκη.

Η νόσος είναι 6 φορές πιο συχνή στις γυναίκες από ότι στους άνδρες και αυτό είναι αποτέλεσμα τόσο του ορμονικού περιβάλλοντος του γυναικείου οργανισμού όσο και των εγκυμοσυνών.

Οι κιρσοί προκαλούν αιμωδίες (μουδιάσματα), οίδημα (πρήξιμο), μυικές κράμπες, καυσαλγίες και καθώς εξελίσσονται οδηγούν σε υπέρχρωση του δέρματος και τροφικές αλλοιώσεις με αποτέλεσμα σοβαρές δυσμορφίες.

Ριζική και μόνιμη αντιμετώπιση είναι δυνατή μόνο με χειρουργικές μεθόδους. Κατά το παρελθόν η κλασική χειρουργική αντιμετώπιση ήταν η σαφηνεκτομή. Η σύγχρονη πλέον αντιμετώπιση γίνεται με τις νέες ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους όπως είναι η ενδοαυλική θεραπεία με τη χρήση Laser, τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων και τη χρήση σκληρυντικών ουσιών με την βοήθεια υπερήχων.

Ο θεράπων αγγειοχειρουργός είναι ο κατάλληλος ιατρός για να υποδείξει και να εκτελέσει την ενδεδειγμένη μέθοδο θεραπείας ανάλογα με την κάθε περίπτωση και το στάδιο της ασθένειας.

Vein Ablation Procedure 300x225 - ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΡΣΩΝ ΜΕ LASERΚατά την θεραπεία των κιρσών με Laser γίνεται, υπό τοπική αναισθησία, παρακέντηση της πάσχουσας φλέβας ώστε να εισαχθεί εντός αυτής ο καθετήρας Laser. Στη συνέχεια η οπτική ίνα προωθείται με την βοήθεια υπερήχων 2 εκατοστά από την σαφηνομηριαία συμβολή και στη συνέχεια ακολουθεί, εντελώς ανώδυνα και χωρίς γενική αναισθησία, η εξάχνωση της πάσχουσας φλέβας. Σε περίπτωση που υπάρχουν κιρσοί κάτωθεν του γόνατος γίνεται εκτομή αυτών με μικροτομές υπό τοπική αναισθησία. Η όλη διαδικασία διαρκεί 45 λεπτά. Η μέθοδος είναι ανώδυνη, επιτρέπει την άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, χωρίς μετεγχειρητικό άλγος και την έναρξη της εργασίας του εντός 3 ημερών.

Μετά την εκτέλεση της θεραπείας είναι απαραίτητη η χρήση ελαστικών καλτσών για 1 εβδομάδα. Οι ασθενείς κινητοποιούνται άμεσα. Μετά από 72 ώρες πρέπει να εκτελείται επανέλεγχος με τη χρήση U/S Triplex. Στη συνέχεια είναι απαραίτητη η επανεξέταση στους 3, 6 και 12 μήνες.

 

 

 

index img 01 150x150 - ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΡΣΩΝ ΜΕ LASER

 

Δρ. Γεώργιος Ελευθερίου

Διδάκτωρ Ιατρικής Παν. Αθηνών

Διευθυντής Αγγειοχειρουργός στο Metropolitan Hospital

ΚΙΡΣΟΙ